Δελτίο Τύπου (27.8.2019)

Συγχαίρουμε θερμά για την προσπάθεια και το ποιοτικό αποτέλεσμα τη νεανική θεατρική ομάδα της πόλης μας «Έντιμοι Απατεώνες». Μέσα από μία παράσταση επαγγελματικού επιπέδου – με υψηλά στάνταρ – απέδειξαν για ακόμη μία φορά πόσο σπουδαίες δυνατότητες έχουν οι νέοι της πόλης μας, πόσο χιούμορ και πόση καλλιτεχνική ευαισθησία διαθέτουν. Μια παράσταση, που κατά γενική ομολογία, επάξια της άξιζε μία θέση στην κεντρική σκηνή των γιορτών Παλιάς Πόλης, που θα πραγματοποιηθούν στην Ξάνθη από 31/8 έως 7/9/2019.

Ως δημοτική παράταξη «ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ» έχουμε τονίσει επανηλειμμένα ότι εμπιστευόμαστε απόλυτα τους νέους ανθρώπους του τόπου μας, διότι θεωρούμε ότι αποτελούν τη μεγάλη ελπίδα για ένα λαμπρό μέλλον της κοινωνίας μας. Για το λόγο αυτό, μέσα από τη συμμετοχή μας στις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τη συμμετοχή και την ανάδειξη των τοπικών καλλιτεχνικών σχημάτων και ομάδων στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας, σε αντίθεση με την έως τώρα λογική της αποκλειστικής σχεδόν συμμετοχής καλλιτεχνικών σχημάτων, με υψηλά και ιδιαίτερα δαπανηρά συμβόλαια, με καταξιωμένους – εντός ή εκτός εισαγωγικών – καλλιτέχνες, ατζέντηδες ή  μεσάζοντες….

Η χθεσινή θεατρική παράσταση σε ένα κατάμεστο από κόσμο υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο, απέδειξε για άλλη μία φορά την τεράστια πολιτιστική ενέργεια που διαθέτουν οι πολίτες της Ξάνθης και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι.

Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε όλοι σ΄ αυτήν την πόλη, ότι η Ξάνθη έχει τη δυνατότητα να παράγει πολιτισμό και δεν έχει ανάγκη να τον εισάγει.

.

Σάββας Μελισσόπουλος

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

“ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ”