Ο Σάββας Μελισσόπουλος κοντά στους «Αδέσποτους φίλους»

Το θεατράκι της κεντρικής πλατείας επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Σάββας Μελισσόπουλος με μέλη της Κίνησης ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ, το Σάββατο 6 Απριλίου, τιμώντας την Γιορτή Υιοθεσίας που διοργάνωσε ο σύλλογος “Αδέσποτοι φίλοι” με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας αδέσποτων στις 4 Απριλίου.

Ο Σάββας Μελισσόπουλος ενημερώθηκε για τις δράσεις του συλλόγου και για το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων που ειδικά στην πόλη μας είναι πολύ έντονο.

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος εξήρε την εθελοντική προσφορά των μελών του συλλόγου, και ανέφερε πως πρωταρχικός στόχος της επόμενης διοίκησης του Δήμου θα είναι, αφενός, η ενίσχυση του εθελοντισμού σε όλα τα επίπεδα και η ευαισθητοποίηση των δημοτών, και αφετέρου, η κατάρτιση ενός συγκεκριμένου και άμεσα υλοποιήσιμου προγράμματος, το οποίο σε συνεργασία με ειδικούς θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Τα αδέσποτα ζώα, είναι πλέον μια πραγματικότητα στις αστικές κοινωνίες. Η κατάσταση είναι αρκετά πολύπλοκη και απαιτεί ευαίσθητη και προσεκτική προσέγγιση. Επίσης, απαιτείται καλή συνεργασία του Δήμου με τα ζωοφιλικά σωματεία, τους συλλόγους, τους πολίτες της Ξάνθης, αλλά και τους κτηνιάτρους που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα στην περιοχή.

Η ενημέρωση των κατοίκων, η σωστή καταγραφή των αδέσποτων ζώων, ο εμβολιασμός τους, η στείρωσή τους, η συλλογή αυτών σε χώρο καθορισμένο, προκειμένου να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, είναι μερικά από τα πρώτα μέτρα που κρίνεται απαραίτητο να εφαρμοστούν.

Στόχος του προγράμματος θα είναι η περίθαλψη, η φροντίδα και η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων με σεβασμό στα ίδια,  στην πόλη που ζουν, αλλά και στους πολίτες που απαιτούν μια ζωή ποιοτική κι ένα περιβάλλον καθαρό και πολιτισμένο.