Ο Σάββας Μελισσόπουλος στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

Tο «ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ» (πρώην «Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης») στη Χρύσα  Ξάνθης επισκέφθηκε την Παρασκευή 10/5 ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάββας Μελισσόπουλος και μέλη του συνδυασμού «ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ».

Πρόκειται για έναν φορέα που αναλαμβάνει  την αγωγή, εκπαίδευση-επαγγελματική κατάρτιση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των νοητικά υστερημένων ατόμων, με σκοπό την επαρκή αυτοεξυπηρέτησή τους  και την απώτερη ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις της ζωής.

Η Διευθύντρια του φορέα και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου και υπεύθυνος του Παραρτήματος Ξάνθης κος Γιώργος Χατζηθεοδώρου, υποδέχτηκαν με μεγάλη εγκαρδιότητα τον Σάββα Μελισσόπουλο και τα μέλη της Κίνησης ενημερώνοντάς τους για θέματα που απασχολούν το κέντρο αλλά και για τα επιτεύγματα της διοίκησης τα τέσσερα τελευταία χρόνια, όπως η αύξηση του προσωπικού από 9 σε 38 άτομα, ανάμεσά τους και επιστημονικό προσωπικό, η προμήθεια νέου λεωφορείου που εξυπηρετεί τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων και η λειτουργία του οικοτροφείου σε 24ωρη βάση αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης ανήκει στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ. Τα τμήματα που λειτουργούν σήμερα είναι:  τμήμα θεραπευτικής αγωγής και απασχόλησης , τμήμα επαγγελματικής κατάρτισης, τμήμα φυσικής αγωγής, συμβουλευτικός σταθμός, οικοτροφείο και η διοικητική υπηρεσία.

Ακολούθως,  οι οικοδεσπότες είχαν την ευγένεια να ξεναγήσουν τους επισκέπτες τους στις εγκαταστάσεις της δομής, να γνωρίσουν τα μέλη του προσωπικού αλλά και εκπαιδευόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους.

Με δεδομένη τη διαπίστωση της αναγκαιότητας της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με νοητική υστέρηση, και της, κατά το δυνατόν, ενσωμάτωσής τους στο κοινωνικό σύνολο, ο κ. Μελισσόπουλος υποστήριξε πως «ο Δήμος πρέπει να είναι αρωγός στην υλοποίηση των δράσεων του φορέα και να συμβάλει με όποιον τρόπο στην προστασία και την στήριξη του έργου όλων όσων κοπιάζουν γι΄ αυτό. Είμαστε στο πλευρό σας» είπε «και τώρα και στο μέλλον».