Παπαδοπούλου Μαρία

Ονομάζομαι Μαρία Παπαδοπούλου. Γεννήθηκα στη Ξάνθη το 1997 και είμαι 22 ετών. Οι γονείς μου είναι ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος και η Μαρία Γκαγκώνη, καθώς είχα και τη μεγάλη τιμή να είμαι εγγονή του αείμνηστου Βαλσάμη Γκαγκώνη.

Αποφοίτησα το 2015 από το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης όπου οι συμμαθητές/τριες,το 2014-2015, μου εμπιστεύτηκαν με τη ψήφο τους τα καθήκοντα του πρόεδρου του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου.

Από το 2016 είμαι φοιτήτρια της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας με εξειδίκευση στο τομέα Προσχολικής Αγωγής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ίδρυματος Θεσσαλονίκης.

Από ηλικία μόλις τεσσάρων ετών έκανα τα πρώτα μου μουσικά βήματα στο πιάνο.  Το 2013 και το 2015 απέκτησα τους ανώτερους μουσικούς τίτλους Αρμονία και  Αντίστιξη αντίστοιχα.

Παράλληλα ασχολήθηκα με το άθλημα της αντισφαίρισης για δέκα περίπου χρόνια αποκτώντας το δίπλωμα Διαιτησίας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Πανεπιστήμιο ανέπτυξα έντονη δράση στους τομείς του εθελοντισμού, του πολιτισμού και στο πεδίο της κοινωνίας των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα από το 2016 βρίσκομαι στην οργανωτική ομάδα ως ιδρυτικό μέλος του "City Lab | Το Ρολόι των Νέων"
δίνοντας βήμα στους νέους πολίτες της Ξάνθης να σχεδιάσουν το μέλλον της πόλης μας μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.

Από το 2016 συμμετέχω ενεργά στη θεατρική ομάδα " Έντιμοι Απατεώνες" αποτελούμενη από μαθητές και φοιτητές της πόλης στηρίζοντας κάθε χρόνο μέσα από τις δράσεις μας το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό ιατρείο της Ξάνθης. Από το 2018 ανέλαβα και τη γενική οργάνωση της ομάδας.

Το 2015 ιδρύσαμε το σύλλογο Ρομποτικής και Θετικών Επιστημών "RoboSpecialists". Συμμετείχα στις αποστολές της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής (WRO) στο Κατάρ και στην Ινδία. Διετέλεσα καθήκοντα κριτή σε περιφερειακούς και πανελλήνιους αγώνες της WRO HELLAS.

Είμαι ενεργό μέλος στους συλλόγους: Δυσλεξίας και Μαθησιακών Δυσκολιών, στις Γυναίκες της Αγάπης και τον Ερυθρό Σταυρό Ξάνθης.

Έχω παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων πάνω στο επιστημονικό μου πεδίο.