Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάββας Μελισσόπουλος και μέλη της Κίνησης «ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ» στην ΦΕΞ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάββας Μελισσόπουλος και μέλη της Κίνησης «ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ», επισκέφθηκαν την Δευτέρα, 8 Απριλίου του Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης (ΦΕΞ).

Στην εποικοδομητική συζήτηση που έλαβε χώρα γνωστοποιήθηκαν οι προτάσεις και οι ιδέες, οι στόχοι αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση.

Ο Σάββας Μελισσόπουλος υποστήριξε πως η Παλιά Πόλη μπορεί να γίνει πολιτιστικός προορισμός για τον επισκέπτη αλλά και τους πολίτες της Ξάνθης, με αφετηρία το Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ.

Η Φιλοπρόοδος Ένωση της Ξάνθης, υποστήριξε, εδώ και 67 χρόνια, διατηρεί ένα αξιολογότατο κεφάλαιο πολιτιστικού αποθέματος με ποικίλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ με το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο δίνει το στίγμα του νέου και της δημιουργίας, επικοινωνώντας και εκθέτοντας το έργο ανθρώπων που συνέβαλλαν και διαμόρφωσαν την φυσιογνωμία της περιοχής.

Ο Σάββας Μελισσόπουλος τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη η συμπόρευση και συνεργασία με την αυριανή τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανό το έργο της Ένωσης αλλά και να εξελιχθεί το όραμά της.

Στον γόνιμο αυτό διάλογο γνωστοποιήθηκαν οι παραλείψεις, οι αστοχίες και τα λειτουργικά προβλήματα, που κατά καιρούς δημιουργούνται, από την ελλιπή συνεργασία με την υπάρχουσα διοίκηση του Δήμου. Απόδειξη αυτού η δυσχέρεια χρήσης του Δημοτικού Αμφιθεάτρου και η ελλιπής χρηματοδοτική στήριξη. Ένα ακόμη άλυτο πρόβλημα είναι και το ιδιοκτησιακό καθεστώς που εδώ και μια δεκαετία ταλανίζει το «Σπίτι Πολιτισμού» της Φιλοπρόοδης Ένωσης.