Επίσκεψη του Σάββα Μελισσόπουλου και των μέλων της Κίνησης «ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ» στην Δημοτική Αγορά

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης, Σάββας Μελισσόπουλος και μέλη της Κίνησης «ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ» επισκέφτηκαν την Πέμπτη, 18 Απριλίου, το ιστορικό και εμβληματικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται εδώ και πολλές δεκαετίες η Δημοτική Αγορά Ξάνθης.

Ο Σάββας Μελισσόπουλος συνομίλησε µε τον Πρόεδρο των κρεοπωλών του Ν. Ξάνθης για τις υπάρχουσες συνθήκες και για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Ο κ. Μπατζακίδης είπε χαρακτηριστικά ότι «οι άνθρωποι κρίνονται από τις πράξεις τους, στα λόγια όλοι καλοί είμαστε» θέλοντας να δείξει το μέγεθος της αδιαφορίας των προηγούμενων Δημοτικών αρχών.

Ο Σάββας Μελισσόπουλος υποστήριξε πως επιβάλλεται να αναβαθμιστεί ριζικά ο εσωτερικός και εξωτερικός χώρος της αγοράς, να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις, με καλύτερο φωτισμό και θέρμανση, ώστε να μην ταλαιπωρείται και ο επισκέπτης – καταναλωτής, αλλά και ο επαγγελματίας που στεγάζεται εκεί, να αναβαθμιστεί η χρηστική λειτουργία της Δημοτικής αγοράς, να γίνει μια αγορά που θα προσελκύσει νέους επιχειρηματίες και προϊόντα, όπως τα βιολογικά.

Στη συνέχεια, έγινε γνωριμία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων µε τους υπόλοιπους επαγγελματίες, οι οποίοι εξέφρασαν µε τη σειρά τους την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους και της ίδιας της αγοράς, όπως και για τις προοπτικές της. «Είναι κρίμα ένα τέτοιο στολίδι στην πόλη να μένει αναξιοποίητο και να πεθαίνει. Οι κλειστές αγορές άλλων πόλεων της Ελλάδας και του εξωτερικού γίνονται πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών, ενώ η δίκη µας έχει αφεθεί στο έλεός της» δήλωσαν οι επαγγελματίες.

«Η σημερινή κατάσταση της αγοράς είναι απογοητευτική καθώς παραμένουν κλειστά τα 14 από τα 25 καταστήματα. Αυτό θα αλλάξει» τόνισε ο επικεφαλής της Κίνησης.